Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 september, 2018 - 06:11
  • Värmen i somras påverkade mycket hos ÅHS. Arkivfoto

ÅHS påverkades av värmen

Vissa operationer ställdes in, flera medicinska apparater fick temporära fel och flera var man tvungen att byta ut, och sterilförpackat material fick omsteriliseras.

Bland annat så drabbades Ålands hälso- och sjukvård av sommarens hetta.
På sitt senaste möte fick ÅHS-styrelsen information om hur värmeböljan och den höga luftfuktigheten påverkade vården. Kartläggningen som gjorts visar att temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta ställen inomhus på sjukhuset, och man använde fläktar, markiser och kylaggregat för att få ner värmen. En utmaning var att kylaggregat inte kunde stå i patientrum utan endast i korridorer och det gjorde det svårt att få ner temperaturen i patientrummen.
Ledningen anser att man bör föra en diskussion med fastighetsverket gällande möjliga åtgärder och en ökad beredskap inför liknande situationer.
Styrelsen antecknade informationen till kännedom och gav ledningen i uppdrag att utreda vidare åtgärder.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »