Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 augusti, 2010 - 12:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

ÅHS övertar helikopteransvar

Landskapsregeringen har lämnat ifrån sig ansvaret för sjuktransporter med helikopter. Från årsskiftet är det ÅHS som ska ha det ansvaret. Helikopterverksamheten kostar cirka 1,3 miljoner euro per år, och är i dag social- och hälsoavdelningens största utgift och landskapsregeringen tycker inte att detta tillhör avdelningens kärnverksamhet. Dessutom är verksamheten bunden av femåriga kontrakt vilket gör att den inte kan påverkas av allmänna sparbeting. -Men huvudorsaken är att det är på ÅHS som det finns specialkunskap och nya idéer om det här, säger socialminister Katrin Sjögren. När ansvaret för helikopterverksamheten vid årsskiftet förs över till ÅHS förs det också över motsvarande pengar till ÅHS-budgeten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »