Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 januari, 2018 - 06:48Uppdaterad: onsdag, 17 januari, 2018 - 07:50
  • Sjukhuspersonalens arbetsvälbefinnande ska förbättras. Arkivfoto: Ida Jansson

ÅHS mätte arbetsvälbefinnande

7,48 enligt ett index på en tiogradig skala! Det betyget ger anställda inom Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i en enkät som gjorts för att mäta och utveckla personalens välbefinnande.

Enkäten genomfördes i slutet av fjolåret och omfattade alla anställda. Resultatet visar att indexet ligger något under medelnivån för liknande organisationer när det gäller chefskap och möjlighet att påverka sitt eget arbete. När det gäller hur bestående man upplever sitt arbete och hur bra man behärskar det är indexet något högre än i motsvarande organisationer. Det skriver personalchef Terese Åsgård i ett pressmeddelande.

Resultatet av undersökningen har presenterats för personalen och avsikten är att ett arbete med att höja arbetsvälbefinnandet ska inledas klinikvis.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »