Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 maj, 2018 - 19:47Uppdaterad: onsdag, 16 maj, 2018 - 21:07
  • Styrelseordförande Roger Jansson, th, har fortfarande förtroende för vd Leif Ahlqvist. Arkivfoto

Ahlqvist får en skriftlig anmärkning

Mariehamns hamns vd, Leif Ahlqvist, har styrelsens fortsatta förtroende, men han får en skriftlig anmärkning för bristande intern kontroll, direktupphandlingar, undvikande av möjliga jävsmisstankar och viss bristande information till styrelsen.

Dessutom ska styrelsen inleda förhandlingar med Ahlqvist om att rekrytera en ny vd tidigare än det var tänkt med tanke på Ahlqvists förestående pensionering.

Styrelsen har låtit en advokatbyrå titta på om det har förekommit jävsförhållande när vissa uppköp gjorts och hur närståendeinköpen gått till och fått svaret att det enligt lagens mening inte varit något felaktigt. Däremot konstaterar styrelsen också att det brustit, särskilt år 2017 i den interna kontrollen och uppföljningen av dessa inköp. Därmed blir följden av det inträffade en fråga om proportionalitet, rimlighet och etik, mera än om juridik, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »