• Styrelseordförande Roger Jansson, th, har fortfarande förtroende för vd Leif Ahlqvist. Arkivfoto
Styrelseordförande Roger Jansson
Publicerad: onsdag, 16 maj, 2018 - 19:47, uppdaterad: onsdag, 16 maj, 2018 - 21:07

Ahlqvist får en skriftlig anmärkning

Mariehamns hamns vd, Leif Ahlqvist, har styrelsens fortsatta förtroende, men han får en skriftlig anmärkning för bristande intern kontroll, direktupphandlingar, undvikande av möjliga jävsmisstankar och viss bristande information till styrelsen.

Dessutom ska styrelsen inleda förhandlingar med Ahlqvist om att rekrytera en ny vd tidigare än det var tänkt med tanke på Ahlqvists förestående pensionering.

Styrelsen har låtit en advokatbyrå titta på om det har förekommit jävsförhållande när vissa uppköp gjorts och hur närståendeinköpen gått till och fått svaret att det enligt lagens mening inte varit något felaktigt. Däremot konstaterar styrelsen också att det brustit, särskilt år 2017 i den interna kontrollen och uppföljningen av dessa inköp. Därmed blir följden av det inträffade en fråga om proportionalitet, rimlighet och etik, mera än om juridik, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.