Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 februari, 2019 - 14:32Uppdaterad: tisdag, 5 februari, 2019 - 17:11
  • Emad Afrasiabi är ny landskapsläkare. Foto: Owe Sjöblom

Afrasiabi är ny landskapsläkare

Emad Afrasiabi är ny landskapsläkare på Åland. Han kommer närmast från Pargas hälsostation där han varit hälsostationsläkare.
 

- Jag har jobbat cirka 30 år som läkare och mest som kliniker, så det här som jag börjat med här på Åland är helt nytt för mig, säger Emad Afrasiabi.

Som landskapsläkare blir Afrasiabis största uppgift att på olika sätt arbeta för att ålänningarna ska må bra. Till exempel kan han komma med rekommendationer när det gäller vaccinationer mot smittosamma sjukdomar som exempelvis mässling som varit mycket aktuell den här vintern.
- Vi kanske borde se på vaccinationsstatistiken och se hur vi ligger till jämfört med andra, och sedan se vad vi kan göra för att förbättra eventuella brister, säger Afrasiabi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »