Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 januari, 2020 - 11:03Uppdaterad: måndag, 27 januari, 2020 - 16:47

Åda ska kontrolleras

Efter en minst sagt skakig start har Ålands digitala agenda, ÅDA, arbetat med att förbättra sina rutiner i ett landskapslett projekt som pågått i snart två år. Nu ska projektet utvärderas i en så kallad IT-revision.

I förra veckan föll revisorsvalet på KPMG, men inte den åländska delen, utan KPMG i Finland – ett bolag som saknar näringsrätt på Åland.

Så fort de har fått det, vilket krävs för ett avtal, kan landskapsregeringen också berätta vad kostnaden blir. Summan är än så länge hemlig men är högre än kraven för EU-upphandling, alltså minst 221.000 euro.

- Vi är en god bit på väg, det vi har gjort är att titta på människorna som är i organisationen, vi har tittat på processer som man behöver använda, och vi har tittat på teknologin. Vi har gjort tre fjärdedelar av arbetet, säger Katarina Donning, vd på ÅDA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »