Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2010 - 16:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

AB Lantbruks bokslut på plus

När spannmålspriserna på världsmarknaden i fjol halverades sjönk omsättning för AB Lantbruk kännbart. Det framgår av bolagets bokslut för 2009. Företaget har också skrinlagt sina planer på att bygga en ny stor torkanläggning i Färjsundet. -Vi kan inte riskera AB Lantbruks framtid för en så stor anläggning, säger Henrik Sundberg som är bolagets styrelseordförande. I stället kommer man i höst att på småskalig väg få till stånd en bättre kvalitetssortering av spannmål. Företagets främsta kundkrets, lantbrukarna, är en krympande skara och därför satsar man nu aktivt på trädgårds- och fritidssidan för att nå nya kunder. I fjol ökade butiksförsäljningen med sju procent trots problemen med brobygget i Sviby. Bokslutet för 2009 visar ett plus på strax under 100.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »