Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2019 - 13:20Uppdaterad: tisdag, 18 juni, 2019 - 17:17
  • Havsmiljöerna, under ytan, ska inventeras. Arkivfoto från Simskäla, Vårdö.

800.000 till projekt som inventerar åländsk vattenmiljö

Miljö- och marinbiologin vid Åbo Akademi har beviljats finansiering för att inventera den åländska undervattensnaturen. Projektets budget uppgår till närmare 800.000 euro.

Projekttiteln lyder ”Inventeringar av åländska undervattensmiljöer för att stöda ekosystembaserad förvaltning och utvidga det marina skyddsområdesnätverket”.

– Undervattensmiljöerna i våra havsområden är ställvis fortfarande väldigt vackra och produktiva, och det gäller att förvalta just dessa värdefulla områden på rätt sätt för att också i framtiden kunna nyttja alla de tjänster de erbjuder, säger specialforskare Sonja Salovius-Laurén.

Målsättningen med det nya projektet är att inventera den åländska undervattensnaturen, bearbeta materialet och producera underlag för att möjliggöra ekosystembaserad förvaltning av de åländska havsområdena. Projektet sker i nära samarbete med landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »