Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 maj, 2018 - 08:00Uppdaterad: torsdag, 10 maj, 2018 - 08:00
  • Skärgårdstrafikens kunder får inte flytta årskorten mellan sina fordon hur som helst. Arkivfoto: Bengt Hannus.

50 euro för att flytta årskort mellan bilar

Mot en avgift om 50 euro per kortbyte ska kunder som har årskort på skärgårdstrafiken kunna flytta kortet från ett av sina fordon till ett annat. Det har landskapsregeringen bestämt.

Tidigare har man enligt bokningsreglerna kunnat flytta årskortet om man sålt eller ställt av sitt fordon, men nu ska man även av andra orsaker mot en avgift på 50 euro kunna flytta årskortet. En förutsättning är att det tidigare årskortet lämnas in när det nya hämtas.

Samtidigt har landskapsregeringen bestämt att det kostar 20 euro att få ett nytt årskort om man sålt sin gamla bil och köpt en ny.

Om en kund av någon anledning har ett lånefordon, till exempel om man har sin vanliga bil på verkstad, så kan man få flytta sitt årskort till lånebilen i en veckas tid. Då krävs intyg från verkstad, bilfirma eller försäkringsbolag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »