• En man har dömts för grovt rattfylleri mot sitt nekande. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 11 januari, 2019 - 09:40, uppdaterad: fredag, 11 januari, 2019 - 09:40

49-åring dömdes för grovt rattfylleri

En 49-årig man har mot sitt nekande dömts för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Mannen medgav att han hade kört bil trots att han inte hade något giltigt körkort, men han nekade till att ha varit alkoholpåverkad under färden. I stället sade han att han hade druckit öl och whiskey efter bilfärden. Polisen hade fått tips om att mannen skulle ha kört rattfull och åkte hem till honom. Patrullen tog honom med för alkotest och det visade att han hade 1,17 promille i blodet.
Ett utlåtande från Institutet från hälsa och välfärd säger att mannen, om han skulle ha druckit så mycket som han påstod efter bilfärden, borde ha haft 3,38 promille alkohol i blodet när polisen testade honom.
Mannen döms till villkorligt fängelse i 35 dagar och 30 dagsböter på sammanlagt 630 euro. Han får körförbud till mitten av december och han ska betala en brottsofferavgift på 80 euro och betala 109 euro för rusmedelsundersökningen.

Fler Nyheter

GHS slutar med utbytesprojekt

Godby högstadieskola intar en restriktiv hållning gällande internationella projekt, som Erasmus+. Det har Norra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse beslutat utifrån ekonomichefens sammanställning och en SWOT-analys som GHS:s rektor Ida Fyrqvist nu har gjort.

Kraftig brand i Godby

Räddningsledare Karl Nordlund
Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

Polisen hade en del att stå i

Polisen hade en del att stå under kvällen och natten mellan lördag och söndag.

Vildsvin sköts i Geta

Skytten Tom Blomqvist intervjuas av Kjell Brändström
Finströmsjägaren Tom Blomqvist fällde vildsvin nummer två tidigt på lördagsförmiddagen i Höckböle, Geta inte alls långt ifrån den plats där det förra vildsvinet sköts.

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Ceder lämnar Alandia Försäkring

Alandia Försäkrings vd Tony Karlström intervjuas av Nina Smeds:
Åsa Ceder lämnar Alandia Försäkring. Det berättar vd Tony Karlström.

Minskning av antalet bygglov i Jomala

Guy Dannström intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Antalet bygglov i Jomala har återgått till det normala efter rekordåret 2017. Det säger byggnads- och miljöinspektör Guy Dannström.

”E-röstning löser ett stort demokratiproblem”

Kansliminister Nina Fellman och valadministratör Casper Wrede intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Förberedelserna med e-röstning i lagtingsvalet i oktober är nu igång på allvar.

”Wallers uppsägning inte en stor överraskning”

Att rektorn på Högskolan på Åland, Jonas Waller, i går sade upp sig kom inte som någon större överraskning. Det menar Emma Dahlén som är styrelseordförande för Högskolan på Åland.