Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 augusti, 2011 - 15:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

40-tal centerkandidater klara

Centern har omkring 40 kandidater klara till lagtingsvalet, det konstaterades i går efter att partites rekryteringskommitté haft ett möte. Som Ålands Radio berättat tidigare i veckan har flera partier känt av ett ökat intresse bland sina medlemmar för att ställa upp i valet och även Centern är nöjda med antalet kandidater så här länge. Men med två en halv månad kvar till valet är det fortfarande oklart hur många det i slutändan blir. Några av de nya centernamnen till årets lagtingsval är Getas kommundirektör Erik Brunström och prästen Jan-Erik Karlström. Vid förra valet var Centern ett av de partier som hade minst andel kvinnor, omkring en fjärdedel av lagtingskandidaterna var då kvinnor. Och än så länge ser könsfördelningen ut att vara ungefär densamma. -Vi ser det inte som ett problem. Olika partier attraherar olika människor och vår politik med bland annat fokus på småföretagare har framför allt tilltalat män, säger partisekreterare Camilla Eklund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »