• En person som söndrat ett krogfönster och gjort motstånd mot ordningsvakter vägrade berätta vem han var när polisen kom till platsen. Nu har han dömts för flera brott i tingsrätten. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 15:50, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:06

27-åringar döms till böter

En 27-årig man har dömts för stöld och skadegörelse ombord på ett kryssningsfartyg som trafikerar Åland.

Mannen stal under en kryssning i januari 2016 en plånbok från en annan resenärs bakficka. Han söndrade också en pekskärm på en spelautomat ombord. Mannen erkände brotten och dömdes till 20 dagsböter om totalt 120 euro. Han ska också betala 550 euro till mannen vars plånbok han stal, eftersom den innehöll 500 euro och det tillkom kostnader för att skaffa nya kreditkort.
En annan 27-årig man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 440 euro för skadegörelse, motstånd mot person som upprätthåller ordningen och tredska mot polis. Mannen hade i oktober 2015 sparkat sönder ett fönster på en krog i Mariehamn, gjort motstånd mot ordningsvakterna på krogen och vägrat uppge sina personuppgifter när polis kom till platsen. Mannen erkände brotten och förutom böterna ska han också betala drygt 370 euro i ersättning till krogen för det skadade fönstret.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.