Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 12:08Uppdaterad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 17:45
  • Valadministratör Casper Wrede säger att det inte är helt klart hur många brevröstningshandlingar som har skickats ut. Foto Eva Ringbom-Fonsell.

25-30 brevröster insamlade av Åland Post

25-30 brevröster har kommit in till Ålandsbankens kontor i Sverige. Brevrösterna hämtades av Åland Post klockan 10 i dag, svensk tid.

1492 bortaålänningar var det som påverkades av beslutet att inte kunna rösta via internet, men möjligheten finns fortfarande att ta sig till vallokalen på söndag.

Valadministratör Casper Wrede säger att man inte vet hur många brevröstningshandlingar som har skickats ut och därmed hur många som är att vänta tillbaka.

-Det är en siffra som inte säger så mycket, menar Wrede.

Ålands radio har varit i kontakt med ett par röstberättigade bortaålänningar som ännu inte mottagit kuverten som de beställde i förra veckan. Casper Wrede meddelar att de som beställde per post måste vara medvetna om att det tar lång tid och det var därför man informerade om att man var sen med att beställa handlingarna kan det finnas skäl att anordna transporten på annat sätt.

Centralvalnämnden berättar att det inte är deras uppgift att försöka att få kontakt med bortaåläninngar med information om att e-röstningen blivit inställd, det berättar ordförande för Centralvalnämden Robert Sundström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »