• Arkivfoto
Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 12:11

190 nya bostäder byggdes 2017

Nästan 190 nya bostäder byggdes på Åland 2017, det visar ny statistik från åsub.

Totalt var det 350 ny-, till- och ombyggnader som färdigställdes under året, och av dem var 245 på landsbygden, drygt 80 i Mariehamn och över 20 i skärgården. Den totala nya byggnadsvolymen var lägre än under något annat enskilt år under perioden 2007-2016.
Av de nya bostäderna var drygt 100 småhus, knappt 50 flervåningshus och drygt 30 radhus.

70 procent av den nya byggnadsvolymen har någon form av uppvärmning. Drygt en fjärdedel använder el som värmekälla och ungefär 30 procent värms med fjärrvärme och ungefär en lika stor andel med jordvärme, bergvärme eller dylikt.

Fler Nyheter

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...