Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juni, 2022 - 06:02Uppdaterad: torsdag, 2 juni, 2022 - 07:27
  • ÅMHM omhändertog 13 stycken hundar.

13 hundar omhändertogs till följd av vanvård

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har beslutat att akut omhänderta 13 hundar från en gård för vård på annan plats och senare försäljning. Flera av hundarna var valpar.

Det var den 17 maj som polisen ringde till ÅMHM för att få hjälp med ett totalt 15 hundar eftersom hundhållaren gripits och tagits till polisens förvar.

En inspektion gjordes av polis och veterinärer och hundarna hade stängts in i tre olika rum och hela huset luktade mycket illa. I samtliga rum fanns rikligt med avföring och urin på golvet och det blev tydligt på flera sätt att hygienproblemen pågått under en längre tid. Hundarna hade inte heller någon möjlighet till stimulans och motion.

13 hundar omhändertogs alltså akut men två vuxna hundar lämnades kvar för omhändertagande eftersom hundhållaren då hade släppts och förmodades kunna sköta de två vuxna hundarna på ett acceptabelt sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »