Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2011 - 13:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Tre sektioner vill bryta sig ur IFK

Tre stora sektioner, fotboll, ishockey och bordtennis vill bryta sig ur IFK Mariehamn och bilda egna föreningar. Orsaken är att de tror att de klarar sig bättre på egen hand. Planerna på detta är långt gångna, och redan nästa år kan IFK splittras. -Det är väl tidens melodi. Nu är det centralstyrelsen som sitter med allt ekonomiskt ansvar för alla sektioner som ju har sina egna styrelser. Så det är ju lite tårta på tårta, säger Christer Björkman som är ordförande i IFK Mariehamns centralstyrelse. Tre sektioner vill alltså bryta sig ur IFK, men de sju mindre sektioner kommer att vara kvar. Att de tre stora bryter sig ur IFK är inget som oroar Christer Björkman. -Nej, definitivt inte. Så här har det blivit i andra föreningar i vår omvärld, bland annat i IFK Helsingfors, säger han. Hur IFK Mariehamns tillgångar ska delas upp vid en splittring är ännu inte klart, men det är något som nu diskuteras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »