Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 oktober, 2011 - 12:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Åland United har ekonomisk kris

Fotbollsekonomi: Åland United, som spelar i damernas liga, är i djup ekonomisk kris. Klubben har skulder på sammanlagt 88.000 euro och inga pengar i kassan för tillfället. Det berättar styrelseordföranden Kjell Manselin. I värsta fall kan den ekonomiska krisen leda till att Åland United måste upphöra med verksamheten, men det finns också risk för att laget kan bli utsparkat ur ligan på grund av den usla ekonomin. -Det är under de två senaste säsongerna som skulderna vuxit, säger Kjell Manselin. Skulderna beror bland annat på planhyror och resekostnader men även sjukvård och spelarutrustning. I kväll ska styrelsen för Åland United ha möte, och då kommer den ekonomiska krisen att stå överst på agendan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »