Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2011 - 15:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Avvaktande om tv-avgiften

-Vi kan inte betala en skatt till riket för något som vi har egen behörighet på. Det är infrastrukturminister Veronica Thörnroos spontana kommentar till uppgifterna om att riksdagsgrupperna nu stöder ett förslag att ersätta tv-avgiften med en Yle-skatt. Enligt förslaget skulle skatten bli progressiv och variera mellan 50 och 140 euro per skattebetalare i stället för nuvarande avgift på 254 euro per hushåll i riket. Den åländska tv-avgiften är 220 euro per år och även här har man länge diskuterat hur finansiereingen av Ålands Radio- och TV kunde förnyas. Enligt Thörnroos ingår det också i landskapsregeringens handlingsprogram att förnya den finansieringen.-Men vi har ännu inte diskuterat frågan och avvaktar och ser hur det blir i riket, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »