Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 december, 2011 - 07:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Behandlas polischefen för milt?

Som vi tidigare berättat är en av de två svenska män som sedan en dryg vecka sitter häktade på Åland misstänkta för omfattande narkotikasmuggling sambo med en hög chef vid Gävleborgspolisen. Vid en husrannsakning i deras hem fann polisen både narkotika och stöldgods. Den kvinnliga polischefen är inte misstänkt för brott, men många av hennes kolleger vid Gävleborgspolisen är kritiska till den hänsyn som tagits till polischefen. Hon tilläts exempelvis åka på utlandssemester bara två dagar efter razzian, och medan husrannsakan hos den andre misstänkte svensken gjordes omgående dröjde det nästan en vecka innan det gjordes en husrannsakan hos polischefen och hennes sambo. -Här följs inte normala rutiner, och likhet inför lagen gäller tydligen inte, säger en anonym polisman till Aftonbladet. Det har också kommit fram att polischefen redan för fem år sedan fick en varning för sitt förhållande med den kriminelle mannen, som nu alltså tillsammans med en annan svensk och en ålänning sitter häktad på Åland misstänkt för narkotikasmuggling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »