Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 december, 2011 - 07:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hälften av daghemmen<br>har problem med ventilationen

Hälften av daghemmen på Åland har problem med ventilationen. Det visar en inspektion som Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har gjort. Inspektionen visar dock att daghemmen generellt håller en hög standard. -Men att hälften av daghemmen har problem med ventilationen är inte acceptabelt när vi vet att dålig ventilation långsiktigt kan leda till hälsoproblem för dem som vistas där, säger miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson. Barnens säkerhet måste prioriteras på daghemmen, anser ÅMHM. Vanliga brister vid inspektion var grindlås som inte fyllde sin funktion, dåliga staket och för lite stötdämpande underlag under lekredskapen. ÅMHM vill att de ansvariga för daghemmen ska bygga upp en fungerande egenkontroll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »