Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 december, 2011 - 11:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stadens centrum ska förnyas

Om några år kan Mariehamn centrum se betydligt fräschare och trivsammare ut, detta om stadens planerare får som de vill. Tanken är att öka byggytan intill Sittkoffgallerian med hela 5.000 kvadratmeter. De nya byggnaderna blir tre till fyra våningar höga och inrymmer affärsfastigheter kontorslokaler och bostäder. Men hittills har inga markägare sagt ja till projektet. I torsdags sa i varje fall stadsstyrelsen ja till en ändring av stadsplanen vilket är en förutsättning för att utbyggnaden ska bli av. Blir den av kommer trähusen intill Torggatan att stå kvar eftersom de är K-märkta. Däremot kommer Alkohuset vid Strandgatan att rivas. Stadsarkitekt Sirkka Wegelius hoppas att Mariehamns stad snabbt ska komma till skott så att utbyggnaden kan inledas nästa höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »