Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 januari, 2012 - 11:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Oenigt Hammarlandsfullmäktige<br>kunde inte välja kommunstyrelse

De nyvalda fullmäktigeledamöterna i Hammarlands kommun kunde inte enas om ett nytt fullmäktigepresidium eller någon kommunstyrelse då de i går sammanträdde för första gången. Liberalerna och obunden samling yrkar på ett proportionellt val, ett slags minikommunalval bland fullmäktigeledamöterna, och därför tillsattes en centralnämnd som ska förbereda för val till nästa fullmäktigemöte den 17 januari. -Det är en helt ny situation det här och jag tror inte det har förekommit tidigare på Åland, säger Hammarlands kommundirektör Kurt Carlsson. Han hoppas nu att partierna ska förhandla sinsemellan och att man hittar en lösning innan nästa möte så att ett proportionellt val inte behövs. I höstens kommunval fick centern nio mandat, liberalerna fyra, obunden samling ett och socialdemokraterna ett.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »