Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 januari, 2012 - 15:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅMHM utvärderat

-Vi har så mycket arbete att vi går på knä. Det säger Yvonne Österlund som är chef för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM. Flera av de cirka trettio i personalen har blivit sjuka och utbrända till följd av en allt större arbetsbörda och samtidigt mindre resurser. Men miljöminister Carina Aaltonen kan inte nu utlova mer resurser för ÅHHM, hon säger att det gäller att prioritera. Det är nu fyra år sedan ÅMHM grundades, och myndigheten består i dag av nio enheter som tidigare lydde under ÅHS och landskapsregeringen. Dessutom anslöt sig Ålands miljöprövningsnämnd till den nya myndigheten. ÅMHM har nu utvärderats av företaget Ramboll Management Consulting AB, som ger mest ros men också ris. Bland annat påpekas att lagstiftningen är otydlig när det gäller ansvarsfördelningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »