Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 januari, 2012 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mediaråd efterlyses

-Landskapsregeringen behöver stöd av ett mediaråd. Kunskaperna i mediafrågor bland politiker och tjänstemän är alldeles för dåliga i dag. Det sa socialdemokraten Sara Kemetter när lagtinget i dag debatterade en komplettering av den nya radio- och tv-lagen. Ålandsdelegationen ville fälla lagen, men president Tarja Halonen godkände den ändå men med önskan om en komplettering. Kritiken har skjutit in sig på att lagen är alldeles för luddig när det gäller vilka principer som ska gälla vid fördelningen av radio- och tv-koncessioner, alltså tillstånd. Nu har landskapsregeringen lagt till att det ska gynna yttrandefriheten, ett mångsidigt utbud och att flera av varandra oberoende programbolag ska verka i landskapet. Liberalerna efterlyste ännu mer detaljerade riktlinjer som komplettering till lagen, medan socialdemokraten Barbro Sundback betonade vikten av att fördelningen av tv-tid i Ålandskanalen ska ske utan politisk inblandning, vilket skedde med Sosse-tv strax före valet i höstas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »