Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 januari, 2012 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sämre än väntat för Viking Line

Viking Line kommer nu med en så kallad vinstvarning. I ett börsmeddelande meddelar företaget att resultatet för 2011 blir väsentligt lägre än resultatet för år 2010. Huvudorsakerna är minskning i antalet passagerare främst på rutterna mellan Finland och Sverige och de stora bunkerkostnaderna. Viking Line har inte heller uppnått tillräckliga kostnadsbesparingar. -Små svängningar i volymerna har stor inverkan på resultatet för oss, och nu måste vi få mer fart på kostnadsinbesparingarna, säger Viking Lines vd Mikael Backman. Han anser att bolaget måste hitta nya kreativa sätt att spara, men säger också att uppsägningar av personal inte är aktuella. Viking Lines bokslutskommuniké för år 2011 publiceras den 16 februari. Då får vi veta hur dåligt det gått för företaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »