Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 februari, 2012 - 07:05Uppdaterad: torsdag, 27 september, 2018 - 11:00

Antologi om ofrivillig barnlöshet

-Det är viktigt att visa att vi finns. Det säger journalisten Mikaela Sonck som är redaktör bakom boken "Utan - Om barnlöshet och barnfrihet" som gavs ut förra året. Boken är en antologi där flera finlandssvenska kvinnor medverkar. De har skrivit sina berättelser om adoption, provrörsbefruktning, abort, fosterbarn och andras barn. Mikaela Sonck som själv är ofrivilligt barnlös menar att människor i samma situation ofta är väldigt osynliga i dagens samhälle, och därför tycker hon det var viktigt att lyfta ämnet. Det är 14 finlandssvenska kvinnor som har skrivit i boken, och berättelserna handlar om både barnlöshet och barnfrihet. Mer om boken kan ni höra i dagens Kulturen klockan 11.40. Dessutom berättar Mikaela Sonck om sina upplevelser av ofrivillig barnlöshet i Åland idag i eftermiddag. De här intervjuerna är en del i Ålands Radios reportageserie om ofrivillig barnlöshet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »