Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 mars, 2013 - 11:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Fästingprojekt tar paus

Fästingstudien som pågått på Åland i fem år tar en paus på ett år. Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Borreliagruppen på Åland och
Universitetssjukhuset i Linköping. I år kommer man alltså inte att samla in några fästingar på Åland, men forskningen pågår ändå och man vill nu främst ta reda på vilka faktorer som gör att en person får en aktiv borreliainfektion. -En av projektets viktigaste slutsatser är att 25 procent av de insamlade fästingarna innehåller borreliabakterien, men det är bara tre procent av deltagarna som uppvisat symptom, berättar Sten-Anders Karlsson från Borreliagruppen på Åland. Det är därmed långtifrån säkert att man utvecklar borrelia, trots att man blir biten av en borreliasmittad fästing.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »