Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2013 - 11:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Läkare starkt kritisk<br>till alkoholundersökning

Kalle Fagerlund är läkare vid A-kliniken, och han är mycket kritisk till den alkoholundersökning som i går publicerades i Ilta-Sanomat och som citerats av många medier i riket. Enligt undersökningen finns landets lägsta dödlighet i alkohol på Åland och i Österbotten, medan den högsta dödligheten finns i Kajanaland. Utredningen är gjord av Ilta-Sanomat och gäller år 2011. -Det finns ingen anledning att ropa hurra och tycka att vi på Åland är bra i det här fallet. Åland är ett litet område, så det statistiska underlaget kan variera stort från år till år, säger Kalle Fagerlund. Han menar också att det är problematiskt om man bara tittat till dödsorsaksregistret, eftersom alkohol ofta kan var en bidragande orsak till många dödsfall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »