Publicerad: måndag, 27 mars, 2017 - 13:48

Rock i första hand när Unga Band återuppstod

Tre åländska band delade scenen med tre gästande band från Sverige och fastlandet när Unga Band ordnades för första gången sedan 2013.

SSAFT, Sounds of Seven och Jackrabbit Slims var de band som ställde upp och tävlade om första platsen i Unga Band, där priset var en spelning på Pub Bastun. Tillsammans med tre gästande band, Den Glada Trion, Skrain Hallux och Another Wasted Night bjöd de de kring 50 besökarna på en färgstark blandning av musikstilar, även om rocken stod i centrum.
Det var första gången tävligen anordnades sedan 2013, delvis eftersom det varit svårt att få ihop nog med deltagare för att kunna hålla evenemanget, men att intresset för musik och att spela i band skulle vara dött för de unga tror ingen.
- Det är svårt att hitta replokaler på Åland, jag tror att det är en stor faktor, sade Joakim Svensson på Folkhälsan.
Att evenemanget i sig är en inspirerande och viktig grej för den åländska unga musikscenen tror alla, såväl musiker och arrangörer som jurymedlemmar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »