• Dan Granlund och Kack-Åke städar hästskit i hagen, foto: ack
  • Mia Nikula, Caroline Andersson-Granlund och Lena Norrman i Archipelago Riders Team med hästen Hobbe, foto: ack
Om hästskitdammsugaren Kack-Åke och hästsportutvecklingsprojektet Archipelago Riders Team
Publicerad: onsdag, 13 september, 2017 - 15:18, uppdaterad: torsdag, 14 september, 2017 - 07:01

Om Kack-Åke och Archipelago Riders Team på Granlunda gård

Kack-Åke kallas den, apparaten med vilken hästhagarna på Granlunda gård i Västansunda städas ren från hästbajs. Kack-Åke kommer från Nya Zeeland och är ny på Åland. Relativt nytt på Åland är också Archipelago Riders Team som jobbar med utveckling av ridsport. ART har sitt säte i Roslagen men verkar även på Åland, på Granlunda gård.

Nu har det blivit mycket lättare att städa upp i hästhagarna på Granlunda gård i Västansunda. Det har Kack-Åke, en kombination av stor dammsugare och borste sett till. Dan Granlund hakar Kack-Åke bakom fyrhjulingen och sedan går mockningen i hagen i flygande fläng.  Kack-Åke kommer från Nya Zeeland och han klarar av att städa undan hästskiten i en relativt sett stor hästhage på en kvart.
Det är inte bara Kack-Åke som är ny på Granlunda gård. Caroline Andersson-Granlund är med i ett relativt nytt utvecklingsprojekt för hästsport, såväl inom dressyr som hoppning. Projektet heter Archipelago Riders Team och har sitt säte i Roslagen. Totalt är ett dussin ryttare med i ART och tre av dem finns på Åland. Nu hoppas man även få med ryttare från riket för att ytterligare bredda verksamheten vars syfte är att utveckla träningen för ryttarna. Idag hade Caroline Andersson-Granlund besök av Mia Nikula och Lena Norrmann från ART i Roslagen.