• Elias Lindström, Fredrika Kvist-Mattsson, Michele Ferrari och Viveka Landgärds kandiderar för liberalerna. Foto: Owe Sjöblom
Liberalernas viceordförande Ingrid Zetterman
Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 20:21, uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:04

Liberalerna vill ge stöd för trygghetsboende

Stöd för byggande av trygghetsboende och pengar till marknadsföring för att fler ska flytta till Åland. Det är två vallöften som liberalerna presenterade idag.

- Vi anser att det finns ett glapp mellan det egna boendet och dagens serviceboende i kommunerna och det fylls med trygghetsboende där en viss service finns, säger partiets viceordförande Ingrid Zetterman.

Liberalerna vill ge investeringsstöd på 25 procent till kommuner eller privata aktörer som bygger trygghetsboenden.

När det gäller marknadsföringen för att få fler att flytta till Åland, så vill liberalerna satsa en halv miljon euro i marknadsföring under nästa mandatperiod och största delen ska riktas mot Mälardalen i Sverige.

Partiet presenterade också fyra nya kandidater till höstens lagtings- och kommunalval. Det är Fredrika Kvist-Mattsson och Michele Ferrari som ställer upp för första gången och Viveka Landgärds och Elias Lindström som även ställde upp i valet 2015.

 

Fler Lagtingsvalet 2019

Holmström: ”Politiker blir oroade av oss”

Simon Holmström (HI) intervjuas av Kjell Brändström:
Hållbart initiativ (HI) beslutade igår på ett stormöte att bilda politiskt parti. Simon Holmström valdes också tillsammans med Anette Bergbo till talesperson för partiet.

Holmström: ”Kommunreformen flyttar fokus från utmaningarna”

Simon Holmström(hi) och Nina Fellman(s):
Kommunreformen har flyttat fokus från de utmaningar Åland står inför. Det sa Simon Holmström, talesperson för partiet Hållbart Initiativ under gårdagens partiledardebatt som avslutade Alandica Debatt.

Hållbart Initiativ lanserades

Kandidaterna Simon Holmström och Joel Lindholm:
Igår lanserades det nya partiet Hållbart Initiativ. Partiet, som inte har någon direkt relation till det Hållbart Initiativ som deltog i det förra lagtingsvalet, vill se snabbare och mer bestämda åtgärder för hållbarhet och miljö.

Socialdemokraterna presenterar kandidater till valet

Lene-May Lindvall och Wilhelm Mattsson intervjuas av Peter Grönholm
Vård och omsorg var den gemensamma nämnaren när Socialdemokraterna idag presenterade sina fyra första kandidater till Lagtings och kommunalvalet. Nya...

Centern lanserade kandidater till valet

Jill Fredrickson, John Farell, Jonas Eriksson och Björn Blomqvist
Kulturcampus, skärgårdspolis och utvecklad fältarverksamhet är frågor som Centerns nya lagtingskandidater vill arbeta för.