• Margareta Svensson
  • Ett exempel på Margareta Svenssons krumelur-djur, den gula nyansen är dock inte original utan ett optiskt fenomen vid fotograferingen!
Margareta Svensson berättar om sin nya utställning:
Publicerad: torsdag, 7 september, 2017 - 11:40, uppdaterad: torsdag, 7 september, 2017 - 13:32

Färg, krumelurer och djur i Margareta Svenssons verk

Kompott kallar Margareta Svenssons sin nya utställning som har vernissage ikväll på Galleriet, i våningen ovanför hantverksbutiken Viktor på Torggatan. Det är alster i blandteknik av akryl, tusch och penna, på tjockt vitt akvarellpapper. Teckningstekniken framhävs av att verken omges av generösa vita ytor i papperet och många av verken leder tankarna till textila mönster.

Det är alldeles färska verk Margareta Svensson visar, de flesta gjorda under det här året. Hängningen är gjord med bekatande av färgsättning, men Margareta berättar också att han ofta jobbar med flera verk parallellt så kopplingen målningarna emellan är grundmurad. Målandet med akrylfärg kommer först, sist kommer pennorna fram berättar hon. Många av motiven skulle göra sig fint som tygtryck konstaterar vi gemensamt, efter många år i textilbranschen har Margareta ett utvecklat öga för mönster.