Publicerad: lördag, 17 november, 2018 - 15:21Uppdaterad: måndag, 19 november, 2018 - 07:03

Stal sitt eget fordon - polisens natt mot lördagen

Under natten till lördagen fick polisen larm om ett pågående bilinbrott. Men det är fullt lagligt att bryta sig in i sin egen bil, och de misstänkta biltjuvarna släpptes efter kontroll. Annars fick polisen en relativt lugn fredagkväll.

En personbilsförare stoppades för trafikkontroll i Mariehamn. Hen var nykter, rent alkoholmässigt, men polisens narkotikatest gav utslag för cannabis. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika och delgavs körförbud.

Mitt i gatan i stan stod två personer och grälade. En polispatrull fick agera medlare, och parterna lugnade sig och lovade fortsätta sin diskussion i en något lugnare ton.

I Saltvik anmäldes ett rådjur påkört och skadat. En eftersöksjägare skickades ut för att avliva djuret, vilket också tycks ha lyckats.

Polisen fick också rycka ut och gripa en båtpassagerare som inte kunde (alternativt inte ville, polisens rapportering är något tvetydig) legitimera sig. Patrullen grep personen för att utreda identitetet, något polislagen ger utrymme för.