Petra Nordqvist intervjuas av Linn Ekebom
Publicerad: måndag, 9 april, 2018 - 16:53, uppdaterad: måndag, 9 april, 2018 - 16:54

Poddar - enkelt och populärt

Petra Nordqvist älskar poddar och är en bloggare och föredetta åländsk poddare, och hon tror det är så populärt för att det är så enkelt.

Poddradio eller podcast, eller podd som det kallas i folkmun, är något som slagit igenom ordentligt som ett alternativ till musik och radio. Vi träffade åländska Petra Nordqvist som är bloggare och föredetta poddare för att ta reda på vad en poddare egentligen gör. En podd är alltså pratradio på internet, inspelade ljudfiler som finns att hitta på internet och via diverse appar.

Petra Nordqvist gillar poddar för att det är lättillgängligt, du kan lyssna på det samtidigt som du springer eller tränar till exempel, och hon säger att det är ett bra sätt att upptäcka nya saker och inspireras. 

Det är många som startar egna poddar och tar plats bland kändispoddarna, och det tror Petra Nordqvist kan bero på att det är så pass enkelt och billigt.

- Du behöver bara köpa en mikrofon, och sen så kan du sätta upp kuddar och gardiner så blir det som en liten studio hemma.