• I både Geta och Lumparland har man sedan länge valt att laga alla luncher i skolornas kök. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer
Kommundirektör i Geta Gustav Blomberg berättar om fördelarna med systemet
Skolföreståndare i Lumparland Ingegerd Gustafsson berättar om varför de valt ett samarbete mellan omsorgen och skolköket
Publicerad: onsdag, 11 oktober, 2017 - 17:47, uppdaterad: onsdag, 11 oktober, 2017 - 17:49

Lunchsamarbete mellan skolköken och omsorgen

Samarbetet som finns mellan omsorgen och skolköken fungerar bra i Geta och Lumparland, och de kommer forstätta med systemet.

I vissa kommuner samarbetar skolan med omsorgen när det kommer till lunchserveringen. Luncherna i Lumparland tillagas i skolans kök och skickas sedan till äldreboendet och daghemmet, och i Geta tillverkas även middagarna till äldreboendet i centralköket under vardagarna. Anne Lund, vid Kapellhagen i Lumparland, och Agneta Finckenberg-Eriksson, vikarierande föreståndare vid äldreboendet Hemgården i Geta, säger att samarbetet med skolköket har fungerat bra. Maten har varit varierad och med god kvalitet och de boende har varit nöjda.

Kommundirektör i Geta Gustav Blomberg säger att de är av delvis av ekonomiska skäl man valt att lösa matserveringen såhär, och säger att det fungerar bra. I Lumparland har man valt att laga alla luncher i skolans kök för att få ihop till en hel tjänst, ungefär 80 portioner tillreds i skolans kök varje vardag, säger skolföreståndare Ingegerd Gustafsson.