Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 december, 2017 - 13:40Uppdaterad: fredag, 15 december, 2017 - 17:36
  • ÅHS har fått en ny hälso- och sjukvårdsdirektör, Jeanette Pajunen. Arkivfoto: Ida Jansson samt privat bild.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.

Jeanette Pajunen efterträder Katarina Dahlman, som slutade för att bli förbundsdirektör vid Oasen. Jeanette Pajunen är magister i hälsovetenskaper och kommer närmast från en tjänst som social- och hälsovårdsdirektör i Raseborgs stad.

- Vi var eniga i rekryteringsgruppen. Hon har rätt utbildning och erfarenhet från en stor organisation och vi tror att hon kan bidra med erfarenheter som kan vara till gagn och nytta för ÅHS, säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson.

- Jag hoppas att mina erfarenheter bland annat av sammanslagning av kommuner är till nytta och att jag kan dela med mig av dem, säger Jeanette Pajunen.

Fram till mars pusslar man ihop tjänsten på olika sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »